У Нововолинській громаді паліїв трави шукають за допомогою дрона

0
1908

23 березня протягом дня працівники Володимирського районного управління ДСНС у Волинській області спільно з муніципальною вартою та представниками Державної екологічної інспекції провели ряд відповідних заходів щодо виявлення порушників, які спалюють суху траву. Допомагали їм у цьому сучасні технології, а саме квадрокоптер.

Патрулювали на околицях міста та у селах Нововолинської територіальної громади. Рятувальники кажуть, там пожежі трапляються частіше. Тож фахівці ДСНС за допомогою квадрокоптера слідкували там за місцевістю.

Дрон шукає місце підпалу, після чого на причетних осіб швидко складають адмінпротокол. Про це розповів провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Володимирського РУ ГУ ДСНС у Волинській області Станіслав Троцюк. Він додав, що завдяки приладу можуть швидше реагувати на порушення, оскільки він обладнаний відеокамерою, яка у реальному часі передає зображення на смартфон.

“Нещодавно ми отримали квадрокоптер та пройшли відповідне навчання. Раніше ми мали об’їхати кожну вулицю та село, щоб виявили паліїв. А зараз ми підіймаємо дрон у повітря та можемо одразу оглянути всю місцевість, побачити загоряння та вирушити на місце пожежі”, – каже Станіслав Троцюк.


У результаті рейду виявили 5 паліїв сухої трави та сміття. На винуватців склали протоколи за ст. 77.1 і ст. 82 КУпАП. Місцевим мешканцям роздали інформаційні листівки.


Варто зауважити, що до таких методів рятувальники вдалися через велику кількість пожеж у Нововолинській ТГ. Оскільки попри регулярне інформування про заборону та відповідальність за спалювання сухої рослинності громадяни продовжували порушувати закон.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here